Geslaagd 38ste voetbalkamp

SO Soest onder de maat tegen Roda'23

SO Soest JO 15-1 – Nieuwland JO 15-1  5-4 (3-1)

Woensdag 27 september 2017

De eerste competitiewedstrijd dit seizoen van de JO 15-1 begon zonder de drie geblesseerde spelers Bryan, Gijs en Luuk. Dit betekende dat Lucas uit de JO 15-2 een basisplaats had. Lucas speelde uitstekend. Wij begonnen zoals we het graag willen zijn . De tegenstander werd opgejaagd vanaf minuut 1. Dit resulteerde al snel in een doelpunt van Matthieu na 11 minuten. Vlak daarna rondde de goed in vorm zijnde Joep een voorzet van Antwan met een schitterende volley af. Nog geen 7 minuten later was het opnieuw Joep die goed doorliep op de keeper. Deze schoot de bal tegen Joep aan en vanaf een meter of 25 ging de bal met een mooie boog het doel in. Na 20 minuten een riante 3-0 voorsprong en Nieuwland was rijp voor de slacht. Maar dan gaan we ineens op de rem staan en laten we de tegenstander terugkomen in de wedstrijd. Eigenlijk onbegrijpelijk maar nog steeds ongrijpbaar voor ons als technische staf. De 3-1 voor Nieuwland was ook een klein cadeautje van ons . Slap uitverdedigen werd afgestraft door Nieuwland. Na deze tegengoal waren we nog niet echt wakker, maar tot aan de rust gebeurde er niet zo veel meer.

Na rust was het direct opnieuw Joep die de 4-1 maakte. Je zou denken geen vuiltje aan de lucht dus we kunnen wel gaan wisselen. Joep kon licht geblesseerd het veld verlaten voor Selim en ook Emre werd gewisseld voor Ko. Nieuwland bracht hierna een langzamere verdediger in en de grote voorstopper ging in de spits spelen. Deze omzetting bracht ineens grote paniek bij ons, terwijl ook onze wissels niet goed uitpakte. Dit had niets met de wissels te maken maar wel met de veldbezetting. Joep had tegen de langzame verdedigers waarschijnlijk nog een paar doelpunten gemaakt. Sommige van ons gingen te makkelijk erover denken, waardoor we onze verdedigers in de steek lieten. In elk geval scoorde Nieuwland in acht minuten tijd 3x. En daarbij lieten wij ze ook wel heel makkelijk scoren. Na de 4-4 ging de grote voorstopper weer naar zijn oude positie achterin ( Hij had er twee gemaakt en 1 voorbereid) en dat had men beter niet kunnen doen.

Vlak voor tijd kregen wij een corner waarbij er een misverstand ontstond tussen de keeper en de eerder genoemde speler. De bal viel voor de voeten van Felix die de bal zomaar erin schoot. En Felix zal vast wel vaker gescoord hebben, maar ik heb hem vorig seizoen geen enkel doelpunt zien maken. De feestvreugde was er niet minder om.

Uiteindelijk een 5-4 overwinning na een enerverende wedstrijd. Waarbij de tweede helft voor de neutrale een toeschouwer alles had wat een wedstrijd leuk maakt. Spanning , sensatie en emotie. Jammer waren de gele kaarten voor Ko en Gianni. Beide voor het doorspelen na een fluitsignaal. Een beetje overdreven deze kaarten. Al met al denk ik op basis van de eerste helft een verdiende overwinning maar wat hebben wij het onszelf weer onnodig moeilijk gemaakt. Komende zaterdag naar Almere.